3 november te Mill – Kom naar de werkconferentie Samen Sterk voor de zorg van de toekomst!

Samen Sterk voor de zorg van de toekomst

Een flinke uitdaging, maar het kan!

3 november is het zover: de werkconferentie over de toekomst van de ouderenzorg in Noordoost-Brabant. Om te horen hoe het wél kan en om ervaringen en kennis uit te wisselen. Wij hopen dat u kunt deelnemen!

Voor: wethouders en beleidsmedewerkers zorg en welzijn van gemeenten, gebiedscoördinatoren, besturen van zorg- en dorpscoöperaties, dorpsraden, dementievriendelijke gemeenten en organisaties voor Alzheimer, aanbieders van zorg, zorgverzekeraars, woningcorporaties en andere belangstellenden.

Aanmelden is mogelijk door uiterlijk 2 november een mail met uw naam, bedrijfsnaam en functie te sturen naar info@zorgbelang-brabant.nl.

Programma op hoofdlijnen

13.00 uur Inloop met koffie en thee

13.15 uur Welkom door Pieter van Wijk

13.20 uur Verdiepende presentaties op het thema.

Piet Hein Jonkergouw: De zorg moet anders. Hoe werken, bewoners, overheid en zorgaanbieders op een gelijkwaardige manier samen. Als partners bij ontwikkeling en uitvoering?

Piet Hein was wethouder in de gemeente Landerd en staat als voorzitter van ’t Heft en Zorgcoöperatie Schaijk met zijn voeten in het Brabantse zand. Een visie op hoe het kan!

Don van Sambeek en Henk Geene: Hoe zorgen we dat ouderen zich bewust zijn dat ze zelf een bijdrage moeten leveren aan hun toekomst én hier actie op ondernemen?

Don van Sambeek, bestuurslid van de Koepel Zorgcoöperaties ZNL en initiatiefnemer coöperatie Tot Uw Dienst Laarbeek, ontwikkelde in samenwerking met de gemeente Laarbeek, CZ, inwoners en plaatselijke organisaties de methode Goed voor Elkaar die begon bij de bewustwording van ouderen zelf en het inzetten van hun (informele) netwerk.

Henk Geene schreef vorig jaar het boek “Voorzorgcirkels als antwoord op de vergrijzing”. De essentie van de voorzorgcirkel is: gezonde, vitale ouderen helpen en het ondersteunen van zorgafhankelijke ouderen.

Samen creëerden ze een sluitende aanpak. 2 mooie praktijkvoorbeelden!

14.15 uur Pauze

14.30 uur Interactieve sessie in subgroepen. Hoe creëren we sociale winst!
Met aansluitend een plenaire terugkoppeling

16.15 uur Voorlopige conclusies, mededelingen en vervolg

16.30 uur Afsluiting en netwerkborrel

Locatie: Cultureel Centrum Myllesweerd, Kerkstraat 3 Mill, in de ruime en goed te ventileren theaterzaal!

Aanleiding

In Nederland is de opmars van bewonersinitiatieven op het terrein van welzijn, wonen en zorg niet meer weg te denken. Dat is ook zo in Noordoost-Brabant. In verschillende gemeenten bestaan mooie initiatieven en groeit de samenwerking tussen organisaties en met de gemeente.

De opgaven zijn groot. Daar ligt nog een flinke uitdaging. Hoe organiseren we in goed partnerschap, dat bewonersinitiatieven actief deelnemen in ontwikkeling en uitvoering, dat ouderen langer thuis kunnen wonen én dat de reguliere zorg wordt ontlast. Hoe vinden formele -en informele zorg elkaar en hoe ontstaat er een lokale aanpak waarbij sprake is van wederkerigheid en respect? En hoe faciliteer je dat als gemeente en organiseer je mee?

De conferentie is een initiatief van de Koepel van Zorgcoöperaties Zuid Nederland, verbonden met de landelijke organisatie Nederland Zorgt Voor Elkaar (NLZVE) en met deelname en inbreng van ervaringsdeskundigen uit de praktijk van Noordoost-Brabant, van gemeenten, bewonersinitiatieven en zorgorganisaties.

Kent u iemand waarvoor deze werkconferentie interessant is? Stuur de uitnodiging gerust door!

Organisatie: Koepel Zorgcoöperaties Zuid Nederland en het platform Welzijn en Zorg Noordoost Brabant.
Informatie:
coordinator@koepelzorgcooperatieszn.nl

Vragen?

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem contact op met een van onze contactpersonen, wij helpen u graag verder.

Deel deze pagina

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial