Gemeente Asten

Instrument voor preventie

De Koepel Zorgcoöperaties Zuid-Nederland ziet het project ‘Goed voor elkaar’ vanuit haar ambitie om ‘te bouwen aan een samenleving die omziet naar elkaar’ als een bruikbaar instrument voor bewustwording en preventie. De gemeente Asten wil op korte termijn met de instrumenten en de ervaringen van het project aan de slag. De Koepel voorziet in een toolkit waarmee de methodiek aan de hand van voorbeelden van de instrumenten en communicatiemiddelen ter beschikking worden gesteld.

De inhoud van Goed voor elkaar

Goed voor Elkaar wil ervoor zorgen dat je zo voorbereid bent op de toekomst. Daarom vragen we je om m.b.v. de netwerkkaart eens bij jezelf na te gaan wie de mensen zijn die nu en later achter je staan. Want zeg nou zelf, dat is toch een hele zorg minder. De netwerkkaart helpt je om inzicht te krijgen in jouw netwerk met mensen die achter je staan. Hoe sterk is je netwerk? Sta jij er wel eens bij stil dat je bij alledaagse dingen soms hulp kunt gebruiken? Zoals boodschappen doen, vervoer naar een verjaardag of het gras maaien? Dan is het fijn als je weet wie er achter je staan. En om te bedenken voor wie jij er kunt zijn. Want onze maatschappij verwacht dat mensen zo lang mogelijk voor zichzelf blijven zorgen. Je moet het voor elkaar goed regelen.

Meer informatie?

Interesse in wat Goed voor elkaar voor uw initiatief, uw organisatie of uw gemeente kan betekenen? Neem voor meer informatie contact op met één van de initiatiefnemers.

Meer projecten

Ook interessant...

Vragen?

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem contact op met een van onze contactpersonen, wij helpen u graag verder.

Deel deze pagina

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial