Goed voor elkaar in Asten groot succes

In de gemeente Asten hebben inwoners er twee jaar op moeten wachten. Door corona was de bewustwordingscampagne ‘Versterk uw netwerk’ steeds uitgesteld. Maar de belangstelling voor de zes bijeenkomsten voor inwoners is volgens projectleider Arie van den Boomen enorm. “Afgelopen dinsdagmiddag 26 april namen meer dan honderd inwoners deel aan Goed voor elkaar.” Bewustwording over de inzet en onderhoud van het eigen sociale netwerk was het centrale thema. “Durf jij te vragen,” is een moeilijk punt volgens initiatiefnemer Petra Cornelissen, “hulp aanbieden gaat de meeste mensen makkelijker af.”

“Je moet als oudere voorbereid zijn op je toekomst en eigen regie houden.” vertelt initiatiefnemer Annelies Dittner, “want anders wordt er over je beslist. En dat is geen goed gevoel.” Een van de deelnemers woont in een seniorenwoning: “Wij lopen gemakkelijk bij elkaar binnen. We helpen elkaar allemaal vooruit.” Maar dat geldt zeker niet alle deelnemers. De meeste mensen moesten nog eens goed nadenken over hun netwerk. En dat was precies waar het Cornelissen, Dittner en Van den Boomen om te doen was: “bewustwording op gang helpen.”

Sfeerimpressie van de middag

Aan alle tafels werd bewustwording over het eigen netwerk met enthousiasme besproken.

De bijeenkomsten waren voor belangenorganisaties en voor het professionele netwerk in Asten goed voorbereid i.s.m. Don van Sambeek.

Vragen?

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem contact op met een van onze contactpersonen, wij helpen u graag verder.

Deel deze pagina

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial