Leerkring Dorpsondersteuners

Leerkring Dorpsondersteuners

De functie Dorpsondersteuner krijgt met name binnen de provincie Noord-Brabant steeds meer voet aan de grond. Een aantal jaren geleden zijn o.a. Elsendorp, Gemert-Bakel, Lierop, Landerd en Hilvarenbeek hiermee gestart.

De inhoud van de leerkring

Uit gesprekken met dorpsondersteuners blijkt dat ze in vertrouwelijke zin nog al wat te horen krijgen en dat kan bij tijd en wijle flink op hun schouders drukken. Bovendien zijn dorpsondersteuners als sociaal werkers vooral opgeleid om individuele ondersteuning te bieden. Het profiel van de opbouwwerker die zich richt op het collectief, is ondergesneeuwd.

Daarom is het goed dat de Koepel van Zorgcoöperaties Zuid-Nederland het aanbod doet om een Leerkring te starten voor dorpsondersteuners, die al enige werkervaring hebben opgedaan. Vanuit deze praktijkervaringen met collega’s kunnen zij klankborden, zodat in een vertrouwelijke omgeving met elkaar kennis en ervaringen gedeeld kunnen worden. Deze Leerkring krijgt dan zo het karakter van intervisie bijeenkomsten.

Leerkring Dorpsondersteuners in functie

Het programma van de leerking.

Meer informatie?

Interesse in wat de Leerkring Dorpsondersteuners voor uw initiatief, uw organisatie of uw gemeente kan betekenen? Neem voor meer informatie contact op.

Meer projecten

Ook interessant...

Vragen?

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem contact op met een van onze contactpersonen, wij helpen u graag verder.

Deel deze pagina

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial