Goed voor Elkaar landelijk praktijkvoorbeeld Juiste Zorg op de Juiste Plek

De website ‘De Juiste Zorg op de Juiste Plek, doen we samen!’ meldt het project Goed voor Elkaar als praktijkvoorbeeld van een lokale aanpak om het sociaal vangnet te versterken. Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZOJP) voelt de urgentie om te veranderen en wil samen de Nederlandse zorg toekomstbestendig maken door het functioneren van de mens centraal te stellen in alles wat we doen.

De website JZOJP geeft meerdere praktijkvoorbeelden die laten zien hoe zorg meer rondom patiënten te organiseren is. Met het verplaatsen van (duurdere) ziekenhuiszorg naar de huisartsenpraktijk of zelfs naar huis, samenwerken in de wijk, inzetten van slimme zorg, en natuurlijk het voorkomen van zorg.

Daarin past de aanpak van Goed voor Elkaar. Mensen moeten langer thuis blijven wonen en willen dat vaak ook, maar de zorg aan huis staat onder druk. In het Brabantse Laarbeek ontwikkelden bewoners zelf een nieuwe vorm van ondersteuning. Met Goed voor Elkaar leren mensen hoe ze tijdig een netwerk kunnen opbouwen waarop ze kunnen leunen wanneer de nood aan de man is.

Lees meer over Goed voor Elkaar op de website van ‘De Juiste Zorg op de Juiste Plek, doen we samen!’ of op deze website.

Het project Goed voor Elkaar is oorspronkelijk in Laarbeek geïnitieerd onder de naam ‘Zorg voor later’. Voortschrijdend inzicht over de bredere toepassing van het project heeft geleid tot de nieuwe naam: ‘Goed voor Elkaar’.

Vragen?

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem contact op met een van onze contactpersonen, wij helpen u graag verder.

Deel deze pagina

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial