Dorpsvernieuwingsprijs 2023 met dit jaar met extra aandacht voor zorg

Winnaars uit Zalk – Dorpsvernieuwingsprijs 2021 – Foto Freddy Schinkel

De LVKK, Landelijke Vereniging van Kleine Kernen, organiseert iedere twee jaar de Dorpsvernieuwingsprijs. Dorpen die actief werken aan de leefbaarheid voor nu en op de langere termijn, kunnen met deze prijs een steun in de rug krijgen. Er zijn drie prijzen beschikbaar: € 3000 voor de winnaar en twee cheques van € 1500 voor de twee medewinnaars. Deze prijzen zijn bedoeld voor projecten die de leefbaarheid van het dorp bevorderen. In 2021 waren de prijswinnaars de dorpen Zalk (Overijssel), Varsselder Veldhunten (Gelderland) en Luttenberg (Overijssel). Wie worden in 2023 hun opvolgers?

Dit jaar zal de jury in haar beoordeling extra aandacht geven aan zorgprojecten in het dorp (in de breedste zin van het woord). De uitreiking van de Dorpsvernieuwingsprijs 2023 is op vrijdagmiddag 17 november als onderdeel van het symposium ‘Zorg in het dorp’.

Voor meer informatie: zie de website van VKKB met daarop ook het aanmeldingsformulier. Let op: bij het aanmelden moet altijd een dorpsraad actief betrokken zijn!

Aanmelden voor deelname kan vanaf nu via de Brabantse afdeling de Vereniging voor Kleine Kernen. Stuur het aanmeldingsformulier met bijlagen tijdig naar info@vkknoordbrabant.nl. Dan zorgt deze organisatie er voor het formulier en bijlagen tijdig voor maandag 31 juli vóór 20.00 uur binnen zijn bij de Landelijke VKK. Inzendingen die later binnenkomen, vallen buiten de boot. In de daaropvolgende periode beoordeelt een jury onder leiding van Elles Bulder (HanzeHogeschool Groningen) de inzendingen. Op 15 september 2023 worden de drie finalisten van de Dorpsvernieuwingsprijs bekend gemaakt.

Vragen?

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem contact op met een van onze contactpersonen, wij helpen u graag verder.

Deel deze pagina

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial