Vrijdag 1 april 2022: Werkbijeenkomst Houdbare Zorg mét Burgerkracht

Onder het motto “omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst” vindt op vrijdag 1 april 2022 in Streekmuseum de Meestoof in Sint-Annaland een werkbijeenkomst plaats voor Bewonersinitiatieven en Adviesraden Sociaal Domein in Zeeland. Tijd: 14.30 – 17.30 uur

Centraal staat de vraag: hoe krijgen we straks de zorg en aandacht die we nodig hebben? Nederland staat voor een gigantische opgave: tot 2040 verdubbelt het aantal ouderen, er is een tekort aan personeel in de zorg, de financiën zijn ontoereikend en de overbelasting van mantelzorgers neemt toe. Als er niets verandert, loopt de zorg vast. Tegelijkertijd zien we veel inspirerende bewonersinitiatieven op het brede terrein van zorg, wonen en welzijn, die de solidariteit en gemeenschapskracht versterken. Ook in Zeeland. Waar staan bewoners en hun initiatieven in het geheel?

Bewonersinitiatieven en Adviesraden zijn van harte welkom en kunnen inspiratie opdoen en ideeën halen en te brengen. Doel is om samen een visie te ontwikkelen op lang houdbare zorg in Zeeland en plannen te ontwikkelen om zorg en welzijn beter te organiseren en langer houdbaar te maken? Na deze bijeenkomst volgen er nog een werkbezoek aan Zorgcoöperaties en Dorpsondersteuners in Noord-Brabant en een bijeenkomst met institutionele zorginstellingen.

Op 1 april zullen twee sprekers hun visie geven:

  • Wim van Hest, adviseur van de Koepel Zorgcoöperaties Zuid-Nederland en bestuurslid Nederland Zorgt Voor Elkaar, over de urgentie om zorg anders te organiseren.
  • Behzad Rezaei, Sociaal gedragswetenschapper verbonden aan de TU Delft, over hoe je informele netwerken en buurten activeert.

Daarna is er ruim tijd om in dialooggroepen breder van gedachten te wisselen en plannen te ontwikkelen.

Aanmelden kan door hier te klikken. Het aantal plaatsen is beperkt.

 

Vragen?

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem contact op met een van onze contactpersonen, wij helpen u graag verder.

Deel deze pagina

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial